„ Avem un popor de aur, dar poporul nu are conducătorii politici la nivelul poporului. ” , Protoiereu Petru Buburuz (Chișinău- 20 mai 2021)

BASARABIA E ROMẬNIA

Campania electorală din Republica Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021.

Ca urmare a implicării în campania electorală din Republica Moldova, ne-am întâlnit la Chișinău, la biserica Sf. Apostoli Petru și Pavel cu preot Petru Buburuz și preot Viorel Cojocaru. O întâlnire, care impresionează de la primele cuvinte ale părintelui Petru Buburuz, un patriot cu inimă de aur, fondatorul Mitropoliei Basarabiei , care și-a dedicat întreaga viață Bisericii și apărării valorilor românești , a limbii române de pe malul celălalt al Prutului.


Personalitate ilustră de sorginte basarabeană, una care îmbină în firea sa numeroase calităţi polidimensionale este preotul Petru Buburuz, protoiereu, magistru în teologie, neobosit slujitor al Altarului, consilier al Mitropoliei Basarabiei, cercetător, publicist, propagator al valorilor spirituale, eminent activist al vieţii publice, luptător perseverent pentru drepturile de liberă manifestare a culturii naţionale şi a graiului strămoşesc şi în plus, un priceput gestionar al edificării Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din Chişinău, redactor – editor al revistei „ Luminatorul ” .

Proiectul AUR , un proiect al unioniștilor patrioți de pe cele două maluri ale Prutului, a fost bineprimit de către parintele Petru Buburuz și părintele Viorel Cojocaru, slujitor al inimilor tăcute.

Preotul Viorel Cojocaru îi adună în jurul lui pe cei cărora, cum spune el, le este greu să-l descopere pe Dumnezeu, din cauza lumii fără sunete în care trăiesc.


NIHIL SINE DEO!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *