Prahova reală – Episodul 1

„ Ȋn direct cu problemele reale ale prahovenilor ” este proiectul inițiat azi, 07. 05.2021

Proiect de anvergură „ Ȋn direct cu problemele reale ale prahovenilor.” Prin acest proiect, se dorește să se vină în sprijinul prahovenilor, aducând la cunoștința autorităților problemele cu care se confruntă prahovenii în vederea găsirii de soluții pentru ca toți tinerii să aibă acces la educație, la un loc de muncă , la un mod de viața decent. Astazi am fost alături de durerile și problemele a două familii de ploieșteni, greu incercate.

Prima dintre famillie vizitate este formată din trei minori: 10 ani – elevă în clasa a 4-a, 16 ani – elevă în clasa a 10-a și un băiat de 17 ani, care a abandonat școală din clasa a 6-a, crescuți de o bunică cu o pensie de 800 lei. Mama copiilor a decedat în urmă cu 6 luni, la doar 39 de ani, iar tatăl i-a abandonat. O familie greu incercată, care locuiește într-un bloc insalubru, administrat de Primăria Municipiului Ploiești. Condițiile de trai din acest bloc sunt greu de imaginat. Camerele de locuit nu au grupuri sanitare, existând un singur grup sanitar comun pentru 16 familii. Din discuțiile purtate cu bunica copiilor și eleva de clasa a 10-a , a reieșit faptul că școala online nu este o soluție , întrucât categoriile defavorizate de copii nu pot avea acces la educație, neavând nici computer, nici telefon, care să le permită participarea la cursuri online.

Ȋn cursul aceleiași zile am fost alături de durerile altei familii. O familie cu 9 copii, dintre care 5 sunt de vârstâ școlară . Cel mai mic dintre copii are 8 ani și este bolnav de leucemie cu tratamente costisitoare la spitalul Fundeni , iar David în clasa a 9-a urmeazâ cursurile unei școli speciale. Dintre cei 4 copii ai acestei familii, care au depășit vârsta majoratului, 2 tineri cu vârsta de 21 respectiv 23 ani , absolvenți de liceu nu au reușit să găsească un loc de muncă. Singurul venit al familiei este salariul minim pe economie al tatălui, insuficient pentru întreținerea întregii familii.

Fac apel pe această cale de a veni în ajutorul acestor familii, în vederea sprijinirii tinerilor de vârstă școlară de a-și continua studiile, iar pentru absolvenți de a-și găsi un loc de muncă.