Uniți în cuget și simțiri. Credința Ȋi unește pe românii de pe ambele maluri ale Prutului – Biserica „ Adormirea Maicii Domnului „, Carabetovca, raionul Basarabeasca, Republica Moldova (21 mai 2021)


BASARABIA E ROMẬNIA

„ Biserica și țara
Sunt sfintele odoare
Ce-n inimi îi coboară
Şi preamăresc sub soare.
……………………………….
E țara ce-am iubit
Din tinerețea mea,
Cu drag i-am și slujit
E Basarabia.
Acolo într-un schit
Sau veche mânăstire,
Ȋn liniște să-nchid
Şi ultima-mi privire.
………………………………
Şi-n veci sufletul meu
De strajă vrea să stea
S-o apere de rău,
Pe Basarabia. „

Dor de Basarabia, autor: Constantin Tomescu

Am ajuns în satul Carabetovca din raionul Basarabeasca, Republica Moldova pentru a duce peste Prut mesajul partidului AUR din România de unitate în credință pentru toți românii.
Cu dragoste frățească am fost întâmpinați de către preotul paroh al bisericii „ Acoperamântul Maicii Domnului ” Ioan Jelihovschi, vrednic slujitor și apărător al credinței strămoșești, preot Constantin Pisică și profesorul de istorie Ion Cazacu.

Delegația din România a înmânat preotului paroh Ioan Jelihovschi cărți românești cu istoricul mânăstirii Ghighiu și a Icoanei făcătoare de minuni „ Maica Domnului Siriacă” din județul Prahova.

Ȋn timpul vizitei, preotul paroh Ioan Jelihovschi și preotul Constantin Pisică au prezentat istoricul bisericii mari cu hramul „ Adormirea Maicii Domnului ” și a bisericii mici cu hramul „ Sf. Irina”, unica biserică din Republica Moldova cu acest hram.

La plecare, delegația din România a primit binecuvântarea cu dragoste frățească a preotului Ioan Jelihovschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *