Donație de carte românească la filiala din Cimișlia, Republica Moldova, a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga” Prahova

BASARABIA E ROMẬNIA

Ca urmare a campaniei de strângere de carte românească pentru Republica Moldova, filiala din Cimișlia a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, Prahova , au fost donate cărți de către Centrul Județean de Cultură Prahova, Col. (rtr) Constantin Chiper, Angi Mateescu, Grațiela Avram și Ema Petrescu.


Ȋn acest oraș cultural, cu tradiție străveche, profesorul Nicolae Boaru a înființat în 1995 filiala de carte romanească a Bibliotecii Județene „Nicolae Iorga”, Prahova.


Cu bucurie, emoție și dragoste frățească am fost întâmpinați de către doamna director a Bibliotecii, Iulia Spînu, domnul primar Sergiu Andronachi, doamna viceprimar Olga Zlati, domnul consilier Gheorghe Răileanu, doamna profesor Nina Nenescu, Liceul Teoretic Mihai Eminescu și doamna Ana Aramă de la Centrul Raional de Creație al Copiilor și Adolescenților Cimișlia. Cărțile donate au fost primite cu bucurie și mare a fost emoția, văzând cum erau răsfoite cu grijă și atenție cărțile aduse.


Doamna Director Iulia Spinu și-a exprimat dorința de a înființa o secție de carte religioasă ortodoxă în cadrul filialei Bibliotecii și Angi Mateescu se va implica în a-i acorda sprijinul în acest sens.


Ȋn cadrul întâlnirii am prezentat cartea pentru copii „ Broscuța Olguța” și au fost inițiate discuțiile de a pune în scenă „Broscuța Olguța” , copiii din Cimislia având posibilitatea de a organiza un spectacol cu păpuși la Biblioteca din Cimișlia. Această initiațivă admirabilă a doamnei Director Iulia Spînu a stârnit interesul oaspeților din România și s-a propus chiar organizarea unui concurs de desene și ilustrații pentru viitoarea carte pentru copii „ Furnicuța Rozy”.


Vizita Bibliotecii din Cimișlia a fost de mare încărcătură emoțională, organizarea acestei întâlniri fiind ireproșabilă, mulțumită doamnei Director Iulia Spînu. Pe tot parcursul discuțiilor, în pieptul fiecărui participant a bătut o singură inimă, aceea de ROMẬN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *